RSS feed

Docenten

Bio’s van docenten en hun kwaliteiten/voorkeuren

Drums en Slagwerk

Arno foto 2016

Arno Willemsen (1968)

Arno (1968) was van jongs af aan al veel met muziek bezig. Na diverse zelfgebouwde setjes van dozen en emmers kocht hij op z’n 15e zijn eerste “echte” drumstel en is -na een jaar of 2 prive les-  heeeeeeeeel veel gaan spelen en dat doet hij nog steeds. Naast het spelen in verschillende vaste bands (oa Flavium, Free &Easy, Vanilla Grits etc.)heeft hij ook het nodige inval- en studiowerk gedaan en daarnaast vanaf zijn 24e ook veel les gegeven, zowel prive als aan de muziekschool. Sinds begin 2015 speelt hij vast bij Feverdog, een “southern Boogie blues band” waarmee hij veel live speelt. (www.feverdog.nl)

Zijn muzikale smaak is heel breed maar ligt toch vooral binnen de  fusion, jazz, pop, blues, soul en latin.

Drumlessen bij Arno zijn erg praktijkgericht, met veel aandacht voor techniek, rudiments, houding, feel, timing, luisteren , lezen, etc. En vooral veel enthousiasme!

Blokfluit/ viola da gamba

foto Jan Jan Goorissen (1956), blokfluitist, gambist, componist heeft een zeer rijke ervaring als musicus in kamermuziek, studiowerk, muziektheater, opera en oratoria. Jan studeerde blokfluit (masters), viola da gamba (masters), electronische compositie en coaching (masters). Hij is als docent geïmproviseerde muziek verbonden geweest aan de Hanzehogeschool Groningen en heeft als coach verscheidene musici gecoacht in hun beroepsuitoefening  Jan houdt van hedendaagse muziek, jazz, middeleeuwse muziek, fusion en funk en is als 18-jarige vrijdag ’s avonds begonnen als bluesmuzikant op blokfluit. Hij componeerde 4 opera’s, kamermuziek, electronische muziek en filmmuziek. Als docent beschouwt hij zich als stimulator en begeleider van de ontwikkeling van eigenheid en het technisch- en persoonlijk expressievermogen van de leerling. Daarbij gebruikt hij humor, improvisatie, filosofie, en gevoel voor de ander als kwaliteiten. Jan heeft een blokfluitwinkel in Arnhem (www.blockfluteshop.com) en ontwikkelde de elektrische viola da gamba, de Ruby Gamba.

Dwarsfluit

Anastasia Anastasia Anufrieva is in Rusland geboren. Zij begon haar professionele muziekopleiding bij de Academie van Kunsten in Vladivostok. Na het Cum Laude behalen van haar diploma verhuisde zij naar St-Petersburg, waar zij fluitles gaf en kamermuziek speelde met verschillende ensembles. Toen ze naar Nederland kwam zette ze haar studie voort: eerst bij Peter Verduyn Lunel en verder bij Aldo Baerten (masteropleiding, Utrechts Conservatorium). Behalve haar hoofdvak dwarsfluit heeft Anastasia ook een opleiding gehad voor piccolo bij Vincent Cortvrint en voor traverso (barokfluit) bij Wilbert Hazelzet. Tijdens haar studie in Nederland heeft ze ook talloze cursussen en masterclasses gehad, ook in het buitenland o.a. bij Philippe Bernold, Claude Lefèbvre en Patrick Gallois. Zij speelt regelmatig in orkesten en met verschillende kamermuziekensembles. Het lesgeven en zelf muziek uitvoeren gaat altijd samen in haar praktijk, het een vult het andere aan. Doceren vanuit eigen ervaringen als uitvoerend musicus, precies wetend hoe het voelt en wat het is om op het podium te spelen. En dit enthousiasme en kennis proberen aan haar leerlingen door te geven. Door haar rijke ervaring met lesgeven aan verschillende kanten van de wereld en met verschillende doelgroepen, heeft ze een eigen stijl ontwikkeld van lesgeven. Bij haar dwarsfluitlessen vindt ze het ‘plezier van muziek maken’ een belangrijk uitgangspunt. Maar dat plezier in het spel wordt vanzelf sterker naar mate de technische beheersing van het instrument beter wordt. Daarom besteedt Anastasia tijdens haar lessen veel aandacht aan instrumentale vaardigheden, zoals ademhaling, vingertechniek, articulatie en toonvorming. Ook laat ze leerlingen graag ervaren wat het betekent om samen met anderen te spelen, of het nu met de docent of met andere leerlingen is.

Zang

IMG_1922Anne-Beth Vels (1990) is een zangeres afkomstig uit Arnhem. Zij heeft daar aan het Artez conservatorium gestudeerd en de opleiding jazz en pop zang gedaan. Ook speelt ze al van jongs af aan piano en gitaar. Ze is inmiddels als muzikant bezig in het werkveld als zangdocente, songwriter, studiozangeres en heeft veel opgetreden met verschillende bandjes.

In de zanglessen staat plezier centraal en zijn de wensen van de leerling belangrijk. Gezond stemgebruik, technische beheersing, soundgebruik, songwriting, podiumpresentatie en expressie zijn onderwerpen die zeker aan bod zullen komen in de lessen! Zingen is iets heel persoonlijks en het is dan ook heel interessant om op zoek te gaan naar je eigen stijl, je eigen geluid, wat jou uniek maakt als muzikant.

Keyboard en/of Piano

Inge Berkel Inge aan piano Docent piano en gitaar bij de muziekschool Duiven. Na de havo piano gestudeerd aan het conservatorium, maar daarmee helaas moeten stoppen in verband met een herhaaldelijk terugkerende polsblessure. Wel altijd blijven spelen op zowel gitaar als piano. Veel in bandjes gespeeld, veel begeleiding van o.a. koren. Een aantal jaren in de Muziekfabriek  Giesbeek gespeeld en gezongen. Nu dirigeer ik het kinderkoor Star Choir in Zevenaar, en met veel plezier. Het belangrijkst in de muziek vind ik het plezier dat mensen hebben in hun spel. Er zijn veel speeltechnieken voor het pianospelen, maar ik kijk bovenal naar de persoon die speelt: techniek aanleren is iets heel persoonlijks! Dat betekent dat ik mijn onderwijs steeds aanpas aan waar het speelplezier bij de leerling is, en vanuit het spelen (speelsheid en beoefening) ontstaat de techniek. In mijn jarenlange praktijk heb ik geleerd om de leerlingen comfortabel te laten spelen en de techniek te laten voortkomen uit hun persoonlijke stijl van leren, waarbij plezier in het musiceren, merk ik,  het belangrijkst is!

Gitaar

Dave Waccary, Maarten van der Geest, Inge Berkel Maarten gitaarles

Elektrische Gitaar

IMG_0098
Sander Thuss. Sander begon ongeveer op zijn twaalfde met gitaarspelen. Samen met een paar vrienden richtte hij al snel de metalband Spawn op. Vanaf de eerste keer dat hij met Spawn op het podium stond, Sander was inmiddels 13, was hij verkocht. Tot op de dag van vandaag voelt hij zich erg thuis op de bühne.
Na Spawn volgden nog vele andere bands in veel verschillende genres: Clark Kent (funk), Flow, Captain Coward, Einzelgänger Show Band (alledrie rock), Delilah (pop), om er maar wat te noemen.
Inmiddels was Sander Muziekwetenschap gaan studeren in Utrecht. Hij studeerde af in 2002 en na een postdoctorale lerarenopleiding ging Sander aan de slag als muziekleraar op het Liemers College in Zevenaar. Alhoewel hij het erg naar zijn zin had als muziekleraar, besefte Sander wel dat dit werk zijn uiteindelijke droom, ‚ profmuzikant worden’  in de weg stond. Om meer tijd te kunnen steken in het verwezenlijken van zijn droom, stopte Sander in 2005 als muziekleraar en werd hij zelfstandig gitaarleraar. Dit werk was namelijk beter te combineren met het doen van live-optredens. Sander is inmiddels bijna 10 jaar gitaarleraar, iets dat hij nog steeds met veel plezier en passie doet.
In 2010 werd Sander gevraagd om bij de Sjonnies te komen spelen, een Nederlandstalige feestband. Alhoewel deze muziek niet echt tot Sander’s favorieten behoorde, gaf het Sander wel de kans om echt zijn geld te verdienen met het spelen in een band. Vier jaar lang speelde hij met de Sjonnies en ging van feesttent tot feesttent, niet zelden voor tienduizend man met als hoogtepunt drie optredens in het Gelredome voor dertigduizend mensen! Een waardevolle ervaring dus.
Ondertussen had Sander ook een akoestisch trio, the Tributes, opgericht samen met Chris Link, een succesvolle zanger uit Zevenaar. The Tributes kregen meer en meer optredens en zodoende stopte Sander in 2014 met de Sjonnies.
Vandaag de dag speelt Sander zo’n 100 keer per jaar met the Tributes. Dat doet hij lekker in de weekenden zodat hij zich doordeweeks bezig kan houden met het geven van gitaarlessen. Met het uitoefenen van zijn twee passies: optreden en lesgeven voelt Sander zich een gezegend mens!
 

Saxofoon/klarinet/ gitaar

Rob Wagenvoort Rob gitaarles Geboren in Deventer waar ik op jonge leeftijd ben begonnen met klarinet spelen. Op 15 jarige leeftijd emigreerde ons gezin naar Australië. Samen met mijn vader en mijn 2 broers traden wij wekelijks op met ons familie-orkest in diverse restaurants. In 1980 ben ik terug gegaan naar Nederland. Vervolgens ben ik gaan studeren aan het conservatorium te Enschede. Na mijn studie heb ik vele jaren in een begeleidingsband, tevens showorkest gespeeld. Opgetreden door heel Nederland, maar ook Amerika, Duitsland, België en Portugal. Vele bekende artiesten zijn destijds door ons live begeleid. Sinds 1998 heb ik mijn eigen lespraktijk in Welsum, tevens geef ik les aan de Muziekschool Duiven. Ik geef les op klarinet, saxofoon en gitaar in div. stijlen zoals klassiek, pop, funk , klezmer, blues en lichte jazz. Voor verdere informatie kijk hier.

Trompet

Dave Waccary Dave Opleiding Opgegroeid met de Jazz en Country platen van mijn ouders, begon ik op mijn twaalfde jaar met zingen in een kinder en gospelkoor , en spelen in een Brass Band. Mijn eerste bandje speelde authentieke Soul. Klassiek gitaar, en trompetlessen gevolgd aan de Enschedese Muziekschool. In deze wat meer`klassieke`periode, heb ik gestudeerd aan Het Twents Conservatorium en de Onderwijsakte B voor Schoolmuziek en Muziektheorie behaald. Later aan het Artez Conservatorium Enschede en Arnhem, mijn Bachelorstudie Gitaar Pop en Jazz gevolgd. Werkervaring Heb in diverse bands en orkesten als gewerkt als muzikaal leider, arrangeur, multi-instrumentalist en vocalist, o.a. bij de Bob East Show Band, die in de 90-jaren veel nationale en internationale artiesten hebben begeleid, op radio en tv, in binnen en buitenland. Momenteel ben ik vocalist-instrumentalist van de Pop-Rock Band “New York Minute”, Trio Bacchus, en vaste invaller bij New Addiction/Cafe Cabana, Forzafunk en Stay in Tune. Ik maak ook arrangementen op maat voor diverse projecten en Muziekproducties, en ben werkzaam als sessiemuzikant voor diverse mediaopnames. Docentschap Sinds 2003 sta ik ingeschreven als freelancer Docent Muziek en Gitaar bij Vivace, een detacheringsbureau voor het Muziekonderwijs. Momenteel ben ik als Gitaar-, Keyboard-, Muziektheorie docent en als Bandcoach werkzaam voor de Stichting Ana Upu te Lunteren, en ik geef Gitaar en Keyboardlessen voor Muziekschool Duiven. Ook neem ik de verantwoording voor een gedeelte van de gitaarlessen acoustisch en electrisch, bij de Muziekschool van Het Musiater in Zevenaar. In het kader van het Muziek in de Klas Project , ben ik werkzaam op basisscholen in de regio Liemers als `gitaarmeester`en word ingehuurd door culturele-educatieve instellingen voor muziek-projekten in het basisonderwijs. Verder werk ik als freelance Docent Muziek in het Voortgezet Onderwijs. “Het is fijn gevoel om leerlingen iets van je eigen passie voor, en plezier in, Muziek mee te geven!” Robert Hootsen Robert Robert: Trompettist en Koperdocent. Speelt vanaf zijn tiende op trompet en is begonnen bij de plaatselijk Harmonie. Al snel veel gaan spelen op festivals in een Jazzorkest en heeft daar leren improviseren. Vervolgens in de lichte muziek beland en heeft aan het conservatorium te Arnhem zijn studie afgerond. Hij speelt in verschillende bands en heeft o.a. een tour gedaan met Djazzex. Als muzikant is hij vooral actief in het pop, jazz en latin circuit. Hij werkt sinds 2001 bij Markant als Koperdocent op alle muziekafdelingen(licht, klassiek en Hafa). Is vaksectievoorzitter van de afdeling Lichte Muziek. Hij geeft les aan allerlei ensembles van pop tot Jazz, waaronder ook de bigband. Ook geeft hij een cursus Pop For Kids waar kinderen hun eerste ervaring opdoen met popmuziek en instrumenten. Voor de Hafa verzorgt hij naast de koperlessen ook de theorielessen. Verder geeft hij een aantal workshops voor scholen zoals Muziek in de klas en Batucada workshops. Robert: Wat ik zo leuk vind aan lesgeven is dat ik in het hele leerproces van muziek maken verbonden ben. Van het uitkiezen van een instrument tot het leren spelen en werken naar een landelijk diploma met de bijbehorende theorie. Het motiveren van kinderen en volwassenen is altijd weer een uitdaging. Werkend naar een optreden of presentatie waarbij het plezier van de leerling ervan afstraalt is de inspiratie waar ik weer nieuwe energie uit haal, voor hopelijk weer een nieuw seizoen les. Overige werkzaamheden: Koperdocent bij Markant, Centrum Voor Kunsteducatie (www.markantapeldoorn.nl/); werkt als zelfstandige voor Het Musiater in Zevenaar; Privé-docent in Giesbeek. Daarnaast bewerk ik in mijn studio geluidsopnames voor verschillende e-learning projecten.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: