RSS feed

Onderwijs

Muziekschool Duiven

is opgericht in Februari 2013. Een aantal bevlogen docenten besloot om een onderneming op te richten die zich ten doel stelt muziekonderwijs te verzorgen in Duiven en omgeving. De grondslag van dit onderwijs is een eigentijdse en professionele inrichting van school, leeromgeving, sociale omgeving en integratie in het gemeenschapsleven.

De docenten

realiseren zich dat het muziekonderwijs een heel belangrijke plaats dient in te nemen bij de cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en volwassenen (waaronder zeker ook ouderen), en stellen zich ten doel door middel van coaching, intervisie en bijscholing hun vak te vernieuwen en te zorgen voor een stimulerende en veilige leeromgeving.

Coaching

heeft de muziekschool in eigen huis (2 professionele coaches) en via contact met andere onderwijsinstellingen wordt gezorgd voor een integrale leeromgeving.

De muzieklessen

aan de school vormen een onderdeel van een totaalaanbod, waarin leerlingen van elk denkbaar niveau samen hun instrument (of zang) gaan leren en ook samen uitvoeringen gaan verzorgen.

Deze uitvoeringen gaan plaatsvinden op diverse locaties in Duiven. Duivenaren kunnen ook aanvragen indienen voor optredens, bijvoorbeeld voor ouderen of bij een dorpsfeest. per geval wordt dan bekeken of de aanvraag kan worden gehonoreerd. Het leerproces van leerlingen, zowel in muzikaal, emotioneel als verstandelijk/ begripsmatig opzicht, staat centraal in ons onderwijsaanbod. Dat betekent dat dit proces zal worden geobserveerd vanuit een leerling-volgsysteem (in ontwikkeling). Dat maakt mogelijk leerlingprofielen op te stellen die behulpzaam zijn bij het aanbod in les en ensemble-les (of bij de band-coaching). Bij dit alles staat het spelplezier voorop en wij doen alles om de leerlingen een thuisgevoel te geven in de school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: